De kortste dag alweer voorbij...

Dakoyria

Ik verheugde me over de allerkortste dag!
Vanaf dat moment heel geleidelijk me al
op het nog vergelegen voorjaar gericht zag

Nog even de koude trotseren en wie weet
zelfs een pak sneeuw?
Zomaar opeens door romantiek bevangen

in deze eeuw?
Als daarbij tevens de zon schijnen mag,
hoor je me echt niet en de winter nog

genietend daar, naar ik positief inzag.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kortste dag alweer voorbij...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.