Lente in het zicht?

Dakoyria

Ik verval van de ene verbazing in de andere...
Eerst volop sneeuw en zeer strenge vorst
Nauwelijks een week later, vijftien graden
plus, weergoden zomaar daarmee gemorst!

Je gelooft het nauwelijks, gaat met dunnere
kleding in de weer
Dat het laatste voorlopig maar zo moge blijven
Eindelijk iets positiefs waarover je niet wilt
zwijgen

Nu dat megavirus nog, het einde van de
avondklok al in het zicht
Zou het dan, zou het werkelijk heus?
Brengt de aankomende lente weer wat licht?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lente in het zicht?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.