Geleidelijk tot iets komen

Dakoyria

Langzaam aan geniet ik al van een langere dag
De donkerte verjagend waarin ik me gevangen zag
Tot bar weinig of niets komend, plenzende regen
te vaak overvloedig stromend

Een simpele binnenactiviteit bij ongezellig kunstlicht
Een minimale zaak die wat tot felle vreugde aansticht
Een overvloed aan verveling en gezapigheid
De t.v. biedt ook al zo weinig, waardoor je vroeg in

je bed maar glijdt...
En daar, dat je tot volledige tevredenheid en rust kwam
En waarlijk, voordat de slaap het verkwikkend overnam
alvast fantaseren kon gaan van de lente,

in haar onstuitbare opmars, zonder enig vooropgezet
plan.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geleidelijk tot iets komen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.