De onderkant in warm rood

wil melker

heb nog even
mijn palet gepakt
de lentekleuren boven

een smalle reep
die zomer moest beloven
daarna de gelen van de oogst

de onderkant in warm rood
met tikkeltjes oranjebruine tinten
de eerste zwarte randjes dood

maar de verf is verdroogd
in het landschap van seizoenen na
winterwit draagt lentegroen weer bloemen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De onderkant in warm rood’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.