INLOGGEN
«»

Herboren zomer

uit het tranendal
omhoog geklauterd
laat de zon vreugdevol
haar gezicht stralend zien
komt de verdronken natuur
opnieuw tot leven

maakt de paraplu plaats
voor het zonnescherm
worden ramen en deuren
wijd opengezet
om de herfstkilte te verjagen
zomerwarmte te onthalen

stemt een blauwe hemel
door schapenvachtjes gedragen
tevreden in
met deze weersomslag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

dichterbij
Actief sinds: 08-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herboren zomer’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.