Voorjaarsbeleving

dichterbij

boven de toppen
van de bomen
zie de zon
uit haar schuilplaats komen

met 'n brede
stralende lach
begint in warmte
een nieuwe dag

gekust door de
zoentjes van de mei
zoemende bijen
vlinders zo blij

lonken sprietjes
in het groen
naar sneeuwende bloesems
die blozend afstand doen

loopt jong blad
het seizoen vooruit
om levenslustig te fleuren
als voorjaarsbruid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voorjaarsbeleving’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.