INLOGGEN
«»

Voorjaarsgeluid

 Tegen een roze lucht
 oefenen kale dansers
 hun stramme takkenarmen
 als een groep nordic walkers
 op fris kleurend groen.
 Rekkend, strekkend
 als geweien in de verte,
 kleurig groeit de lente
 boven doodgewaand roodbruin.

 Gapend van de winterslaap
 reiken ze naar het licht,
 buigend in tegenwicht
 roepen ze lokkend:
 Groei en zweef,
 stuif en geef,
 spring uit je bast,
 bloei en verras,
 verspreid je geur
 en leef!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Geschreven bij een kunstwerk te zien op mijn website. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voorjaarsgeluid’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.