Herfst in aantocht.

droomster

 Zomer slaat nu zijn laatste slagen
 zonnestralen spreiden
 geen nieuwe vleugels neer.
 Dagen gaan nu snel aan 't korten
 nu geen lange dagen meer
 Invloed van storm regen
 en wind die de jaargetij hervind.
 Zomer geeft zijn tijd
 opnieuw aan de herfst weer door.

 Natuur nu nog rijkelijk
 met loof voldragen
 langzaam aan 't ontkleden begint.
 Voordat de natuur zijn naaktheid
 gaat tonen is kaalheid nog te vroeg.
 Volgt eerst de wisseling van het blad
 vertaald zich door een mengeling
 van meest mooie bonte kleuren
 die het in de zomer nog niet droeg.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

droomster (Actief sinds: 22-02-2014)

Informatie bij het gedicht

17-09-2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Herfst in aantocht.’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.