Het gevleugeld orkest

wil melker

 de horizon danst
 waar het land verstilt
 trillen torens
 in blakende zon

 nog zoekt de vogel
 in schaduw een schuilplaats
 zwijgt het gevleugeld orkest dat
 fluitend de zomer had ingezet

 stilte heeft een klein staartje
 in de roep om een bruid
 verstoren koren krekels
 de rust met hun paringsgeluid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

de zomer..ja.. 06/04/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het gevleugeld orkest’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.