De kruisbestuiving alleraardigst

wil melker

 ik was een lenteknop
 heb vorst en sneeuw doorstaan
 het geëffend rozen pad is mij voorbij gegaan

 barstte uit een goede tak
 reikhoogte voor de plukkers
 als ik ooit vruchten had gehad

 zij visten naast het net
 dat ongebruikt
 tussen de stammen lag

 heb gebloeid tot bloem met bij
 stuifmeel ruim voorradig
 de kruisbestuiving alleraardigst

 tot de vogels kwamen
 die onder triomferend kraaien
 ons de nek omdraaiden

 een lenteknop
 die vruchten bracht
 eindigde als vogelflats

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

28/04/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kruisbestuiving alleraardigst’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.