Verdroogd in de knop

wil melker

 weg is de herfsttooi
 het mooie donkerrood
 lichtgeel en bruin
 de kleuren uit de tuin

 de bloemen worden vaal
 zijn te moe om nog te bloeien
 takken worden langzaam kaal
 nog iets te vroeg om ze te snoeien

 het land wordt leger langs de dreven
 koeien staan al nachts op stal
 alleen de schapen zijn gebleven
 hun vachten zien de winter al

 de zomer eindigde voortijdig
 mijn dagen bloeide nog volop
 zag zelfs nog lente in je ogen
 mijn liefde kon gewoon niet op

 maar jij verstikte in mijn aandacht
 je bladeren groeiden zich kapot
 de wortels zijn gestopt met vloeien
 mijn bloem verdroogde in de knop

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verdroogd in de knop’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.