INLOGGEN
«»

Die nog zomert in mijn geest

 takken moeten kraken
 bliksemschichten raken
 zodat de boom in tweeën splijt

 de donder mag weer knopen in
 mijn maag gaan maken raken aan
 de angst die altijd in me strijdt

 want ik ben bang geweest
 als kind omdat ik onweer niet
 voorspelbaar vond en altijd schrok

 zie nu de buien dreigen en
 de wind uithalend hijgen als
 hij vlaagt door het stervend blad

 kijk naar de lente die
 nog zomert in mijn geest het
 soepele van vroeger lijkt geweest

 ik weeg de herfst in de volle
 vruchten van de dag en lach
 naar jaren die ik nog verwacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die nog zomert in mijn geest’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.