Lente komt van binnenuit

wil melker

 krakend vriezen
 sloten toe
 een schaatser scherp
 zijn streken

 nog draagt
 het riet de
 kragen rijp en is
 glad ijs verzekerd

 maar onder sneeuw
 spriet vorstbestendig groen
 luidruchtig schikken
 vogels zich in paren

 het is niet sluipend
 of opzichtig dat
 gevoel onder de huid
 de lente komt van binnenuit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lente komt van binnenuit’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.