Een enkele zomer

wil melker

 nog is het koel
 onder de grote eik
 waarvan het donkere loof
 de warmte niet laat passeren

 in een weids vergezicht
 wuift koren zomerzon
 trillen kerktorens
 zinderend val om

 een enkele vogel waagt
 de laatste warme vlucht
 schreeuwt en landt
 voor vele uren rust

 de stilte is immens
 alleen het krekelkoor
 geniet rond deze tijd
 zijn grootste populariteit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

25/07/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een enkele zomer’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.