Reünie 100-jarig bestaan oude school

Dakoyria

Zo heel veel jaren breng je met elkaar door
in gemeenschappelijke klassen Je dénkt
elkaar goed te kennen, maar toch moet je op
je tellen passen

Er was na járen, sprake van een heel grote
reünie Sommige oud-getrouwen herken je,
anderen volstrekt niet! Een grote farce, je zat
toch bij elkaar in de klas...

De school bestaat inmiddels honderd jaar,
je houdt het niet voor waar! Onverschilligheid is
helaas meestentijds troef... Meer dan teleurgesteld
waarom je -ook nog van ver gereisd- niet vroeg.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Reünie 100-jarig bestaan oude school’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.