INLOGGEN
«»

Schoonschrijven

In die tijd was het nog te doen gebruikelijk:
schoonschrijven in een speciaal cahier
Ach, wat hield ik daar toch van; sierlijke
letters in groen of rood Netjes een versje of
rijmpje van elders overschrijven... zoveel
plezier daar dan mee

Geregeld door de leerkracht goed genoeg
bevonden kreeg je een verdiende stempel
en soms wel twee
Heel overzichtelijk en bovenal ordelijk
was het leven toen Die indruk nam je voor
je verdere leven mee.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schoonschrijven’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.