Populair zijn

Dakoyria

Mijn klasgenootje was best aardig en zeker
zeer gezien
Niet in het laatst door een meer dan fraaie
voorgevel en blond krullend haar bovendien...

Vriendjes dus bij de vleet, ikzelf keek het
jaloers maar aan
Wat je noemt een droomfiguur en ook nog
eens aandacht oogsten gaan!

Daar kwam ik dan, te vaak geconfronteerd
met pesterig gedrag: Ha, ha twee erwtjes op
een plankje hoorde ik onder veel hoongelach
Wel leerde ik aan hen een belangrijk les

met mijn bovengemiddeld leervermogen
Het maakte best veel indruk, maar mij
uiteindelijk dan van harte mogen?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Populair zijn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.