INLOGGEN
«»

Voorbereiden voor een schooljaar

Met graagte schafte ook ikzelf toen aan:
bruin, stevig kaftpapier Het moest een heel
leerjaar meegaan...
Net als die overbekende schoolagenda van
een grote uitgeverij

Potloden, pennen, een stuffie (= gummetje)
alles op een rij
Schriften, geruit of gelinieerd Een dik kladblok
Een stevige schooltas, van goede kwaliteit leer

Wat vergeet ik nog meer? Een passer,, een lineaal
Het ouderwetse boekhandeltje verdiende góed
door ons allemaal!
Het gevoel dat je beving als je alleen nog maar
het rooster ophaalde.....

Die ene leraar nog steeds daar waarvan je toch al
zo báálde!
Wie zit er straks nog meer in je klas? Grotendeels
dezelfden als vorig jaar het geval was?
Vol opwinding begeef jij je naar huis; overmorgen
begint het dan écht

Vandaag speel je nog even volop met je mobiel,
misschien nog een uurtje de buis? Morgen boeken
kaften en zo, daarna begint het pas.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voorbereiden voor een schooljaar’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.