INLOGGEN
«»

ONBEWUST GENOT

Afgetobd na een zwaar proefwerk
toeft de scholier
in 't verkoelende beukenbos
ziet
oud bezadigd middaglicht
met pas ontwaakte avondglans
op effen boomschors
denkt
aan hazelnootbolster en -pit

smaak
van de hazelaarvrucht
of daaruit bereide spijs
verovert al zijn zinnen

een ruig maar fijn woudschilderij
leeft geurend naast een nauwkeurig
geschetste halve bloem

over beide werken
zingt de dichterlijke muze
die haar verkoren kunst meldt:
ongewild zuiver vrij weten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ONBEWUST GENOT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.