INLOGGEN
«»

Een schoolreünie

Ik ontmoette haar bij een schoolreünie; vrijwel meteen
wist ik wie ik voor me zie...
De herkenning was wederzijds Ooit was zij mijn klas-
genoot en veel ouder dan ik Zij kon totaal niet leren
daarom moest zij helaas tweemaal dezelfde klas
doubleren

Met veertien jaren ging zij noodgedwongen van school
af Ik verloor haar verder uit het oog en nu dan: Baf!
Hoe zou het haar zijn vergaan? Zij bleek heel jong nog
bij mijn oude tandarts werken te zijn gegaan
Als huishoudelijke hulp, haar bestemming tijdelijk
gevonden; later vroeg trouwen gegaan Koters volgden
en nu alweer kleinkinderen in haar bestaan.

Ik bedacht me dat men vroeger geen opvang voor
moeilijk lerenden kende Plantjes water geven in de klas
waartoe men hen dan maar moedeloos bestemde...
Kijk nú dan eens wat een flinke, geslaagde meid!
Andere klasgenoten van vroeger raakte ik door de drukte
erg snel kwijt Ik had hun eigenlijk niets te zeggen, voelde
geen enkele spijt.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een schoolreünie’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.