INLOGGEN
«»

De gelukkige klas

De gelukkige klas; hoe goed
getroffen het was. Een gemengd
gezelschap van guitige gezichten.
De gemene deler van het al. Een
nieuwe generatie voor de vrije
val; voordat een foto van een
voorbij verleden zou spreken.

De gelukkige klas; die deze groep
mensen ooit was. Jongens en meisjes
aan het begin van een leven. Een lach
voor even verstild; het fotogenieke toen,
in eenheid vorm gegeven.

De gelukkige klas; hoe uitzinnig
die was, wanneer de schoolbel had
geklonken en de meester zei:
'tot morgen zijn jullie vrij' en
een gejoel opklonk waar hij
generaties had geklonken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De gelukkige klas’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.