Terug in de tijd

Marill Meijs

 eens...........
 heel lang geleden
 in mijn verre verleden
 was er geen prins
 zelfs geen wit paard
 wel een warme haard
 verkleumde vingers enigszins

 schoenen voor de haard
 met wortels voor het paard
 tekeningen van mijn broertjes en mij
 ach, die zes schoenen op een rij
 die gevuld werden met speculaas
 komend van sinterklaas

 nog zie ik het voor me staan
 hoe wij zongen over die maan
 die door de bomen scheen
 wimpels die waaiden ergens heen
 op die hoge daken
 klapperde Piet met zijn kaken
 de kou kroop door zijn pakje
 met al dat lekkers in zijn zakje
 vulde hij toch mooi onze schoen
 nu zou ik het nog wel eens over willen doen
 mijn schoen voor die warme haard
 gevuld met wortels voor het paard
 een tekening van jou en mij
 al die schoenen op een rij
 nu denk ik zo terug
 met pa en ma achter onze rug
 delend onze vreugd
 zo herinner ik me mijn jeugd
 van deze weken voor sinterklaas
 even was hij over dit land de baas

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

hoe wij vol verwachting onze schoenen voor de haard neerzetten

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Terug in de tijd’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.