Hoe het vroeger toeging

Dakoyria

Mijn dwalende blik rustte er uiteindelijk
terloops op: een groen eau de toilette-
flesje met relatief grote draaiknop;
nog altijd sterk geurend naar lavendel...

Bij het smalle slaapkamerraam hing een
ondeugende plaat: een schaars geklede
vrouw, terwijl haar lichte ochtendjas
zomaar onverhoeds openwaaien wou.....

Mijn fantasie gaat nu met me op de loop:
twee mij vertrouwde figuren wat er zomaar
insloop Het mogelijk begin van een nieuw
bestaan Verder heel ordentelijk hoor

Hooguit de ook aanwezige wastafelkraan
die je beseffen deed gaan.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoe het vroeger toeging’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.