INLOGGEN
«»

Het ware leven


Ine lieve meid
ik zoek een meisje dat heerlijk vrijt
en zie in jou de juiste kandidate
dus wil ik even met je prate.

Ik ben een echte Hollandse knul
niet te pienter maar ook geen sul
alles zit er bij mij op en aan
tevens heb ik een goede baan.

Nadat ik jou voor de eerste keer zag
met je guitige blik en gulle lach
keek ik naar geen ander meer
maar dacht ik aan jou telkens weer.

Mocht ik ooit terug komen als vrouw
dan wil worden zo als jou
jouw spiegelbeeld wil ik dan weze
dat zeg ik je bij deze.

Met jouw beeltenis ga ik naar bed
ik zie je dan voor mij heel koket
ik droom dan steeds van jou
ik geloof dat ik nu al van je hou.

Daarom Ine wil ik je vragen
ik zal je steeds op handen dragen
in jou zie ik de ideale vrouw
waar ik het liefst mee trouw.

Bij jou gooi ik mijn anker uit
als de kerkklok voor ons luid
als jij dan je jawoord hebt gegeven
begint voor mij pas `t ware leven
DdJ.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015Informatie bij het gedicht:

Elke overeenkomst van namen en of personen in deze Candlelight gedichtenreeks met bestaande personen, berusten op een toevalligheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ Het ware leven ’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.