INLOGGEN
«»

Mijn eerste liefde


Onder het krassen van mijn pen
schrijf ik jou de mooiste woorden die ik ken
ik begin in een roes te verkeren
door steeds iets moois over jou te fantaseren.

steeds kijk ik op van mijn werk
jouw aantrekkingskracht die is heel sterk
nog nooit heb ik zo naar een meisje gekeken
jouw beeltenis zal bij mij nooit verbleken.

Jij bent de eerste liefde in mijn hart
door jou raak ik nu heel verwart
ik kan niet eens meer normaal denken
hopend dat je mij eens zal wenken.

Toen jij bij ons kwam in de klas
was niets meer zo, zo als het eerder was
ik kon de lessen niet meer volgen
hier over was de meester zeer verbolgen.

Steeds weer zag ik jouw leest
heel gracieus voor mijn geest
de vormen van jouw profiel
stonden gegrift op mijn ziel.

Als ik naar het schoolbord keek
was `t of je van daar over mijn haren streek
in de wolken zag ik jou contouren
ik zat steeds naar je te loeren.

Maar Sabiene jou liet dit alles koud
je moest mij niet, nog voor geen goud
je legde het aan met die slemiel
je trapte mij toen letterlijk op mijn ziel.

Een droom spatte uit elkaar
daar jij de voorkeur gaf aan die proletaar
het was afgrijselijk om dit te merken
had maanden nodig om dit te verwerken.

Nu, ja, nu de jaren reeds gaan tellen
en blond plaats maakte voor zilver grijs
raak ik soms nu nog van de wijs
als ik jouw naam hoor spellen.

Op een reünie van de school
keek ik het eerst frivool
tussen de mensen van onze klas
of dat jij er ook bij was.

En ja, je zat weer op die zelfde bank
nog even teer en even rank
ook jouw haren waren nu zilver grijs
die confrontatie bracht mij danig van de wijs.

Toen onze ogen elkander kruisten
kneep ik hard in m`n vrouw d`r knuisten.
zij gaf een gilletje in de klas
en vroeg mij waarvan die reactie was

Ik heb het toen maar zo gelaten
en wilde er niet meer overpraten
ik kon mijn Marie toch moeilijk gaan vertellen
dat herinneringen aan jou mij nog steeds kwellen.
Dd J.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015Informatie bij het gedicht:

In deze Candlelight Gedichtenserie berust elke overeenkomst met de naam in het gedicht op een zekere toevalligheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn eerste liefde’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.