INLOGGEN
«»

Gedachten




Lieve kleine Greet
ik hoop dat jij het zelf weet
maar waar gaan jouw gedachten heen
je zit daar zo peinzend heel alleen.

Denk jij aan wat er om je heen gebeurt
of is er iets waarom jij treurt
zeg het ons, wij feeën van de nacht
wat is het waar jij zo diep aan dacht.

Jouw blik is in `t oneindige gericht
vertel het maar in dit gedicht
heeft iemand jou wat aangedaan
of ben je met een anders lot begaan.

Wij zijn expres gekomen
daar wij jou zagen dromen
vertel je droom nu maar aan ons
geef ons nu toch eens respons.

Of laat jij jou gedachten hier de vrije loop
en loop jij tegen je zelf te hoop
kleine Greet til aan de dingen niet zo zwaar
onthoudt alleen het goede maar.

Want heus na enkele dagen
zal alle kommer heus vervagen
je zult dan dansen van jolijt
en leven in een mooie tijd.

Ellende zal dan zijn vergeten
van honger zal men niets meer weten
en Greet onthoudt dan goed
alle oorlogen zijn dan uitgewoed.

Want met jouw charme
zal jij jouw prins verwarmen
en terwijl jij zo in de verte staart
komt hij; galopperend op een wit paard.

De dag die breekt nu aan
wij feeën van de nacht moeten nu gaan
ga niet tegen de verleiding in
want liefde is het einde bij het begin
DdJ.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015Informatie bij het gedicht:

De in deze Candlelight Gedichtenserie gebezigde namen berusten bij elke overeenkomst met u bekende personen op een zekere toevalligheid. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gedachten’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.