INLOGGEN
«»

Samen



Samen wandel ik met mijn Annet door het bos
onze stappen worden gedempt door het zachte mos
alsof de natuur zo de rust in het bos wil bewaren
af en toe knakken dorre takjes als waren het roestige citersnaren.

Verder is er rust om ons heen
wij wandelen daar samen maar toch heel alleen
de vogels hebben het geaccepteerd
dat het bos ons heeft geannexeerd.

Een bosduif fladdert van tak naar tak
een kraai beloert ons op zijn gemak
Annet vlijt haar hoofd tegen mijn schouder
het doet mij goed ook al zijn wij wat ouder.

Ik druk haar zachtjes tegen mij aan
terwijl wij langzaam verder gaan
de herfstkleuren om ons heen
omlijsten deze romance heel sereen.

Te samen proeven wij die sfeer
herfstbladeren vallen zachtjes op ons neer
en in het schemer duister
zeg ik "Annet sta even stil en luister.

Hier te midden van bomen, vogels, hazen en konijn;
vraag ik je, Annet wil jij voor altijd de mijne zijn
Ik vraag het je op dit uur
midden in deze prachtige natuur.

Daar die symbool staat voor het leven
welk ik jou zo graag wil geven
met jou wil ik met nu verder gaan
want samen met jou kan ik alles weerstaan.
DdJ.










Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015Informatie bij het gedicht:

In deze Candlelight Gedichtenserie berust elke overeenkomst met de naam in het gedicht op een zekere toevalligheid. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Samen’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.