M'n eerste dans met jou

Dolf de Jong

Jij was voor mij net een prinses
ik raakte volkomen in de stres
ik durfde het niet te wagen
om jou ten dans te vragen

Maar na heel lang dralen
ben ik je toen toch gaan halen
zachtjes drukte ik je tegen mij aan
er voor wakend, niet op je tenen te gaan staan

En terwijl wij over de dansvloer gingen
begon de zangeres te zingen
ik voelde mij gelukkig en blij
en drukte jou nog vaster tegen mij

Toen wij werden afgetikt
werd je van mij afgepikt
steeds zochten mijn ogen jou profiel
terwijl je danste met die schlemiel

en wat ik nooit had durven hopen
aan 't einde van die dans
kwam je lachend op mij toe gelopen
voor een volgende dans

Je hebt je toen niet meer af laten tikken
ook al waren er soms boze blikken
het geluk dat kwam zo onverwacht
we dansten saam tot in de nacht
Dd J.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Informatie bij het gedicht

DE MINIMA MAGNUS SCINTILLA NASCITUR IGNIS Van een kleine vonk komt een groot vuur

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘M'n eerste dans met jou’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.