INLOGGEN
«»

De Taliban

Vandaag denk ik steeds weer aan die aller
aardigste man, gevlucht uit zijn land:
Afganistan... Hij wel! Mij veilig per regiotaxi
vervoerend gegaan De moed voor zo'n
volkomen ander bestaan

Nee, dan zijn landgenoten, bezet en over-
heerst door een groepering waarvoor men
terecht vreest Woorden schieten tekort
Er verder nog regels aan verspillen?
Ik besluit dit maar niet te doen, ga geluid-
loos gillen

Vrouwen al spoedig van hun posities
verdreven
Geregeld klinken er nu schoten, twee,
vier, zes, zeven? Het aantal slachtoffers
is om het even. Een land door een
groepering met extreme denkbeelden
zomaar overgenomen... alle vrijheid ont-
nomen.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Taliban’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.