NETWERK FLITST

Han Messie

Het huiselijke scherm
dat nauwkeurig samen werkt
met een licht toetsenbord
mag rijke kennis
aan een ieder geven
sterke zegen brengen
over heel de wereld

maar doortrapt bedrog
en boze dreiging
scheppen beelden
vol bange vragen
beroven soms mensen

God schenkt ons gaven
groots of bescheiden
wij -Zijn rentmeesters-
mogen ze gebruiken
naar eigen wil

begaafdheid kan
ten kwade gekeerd worden
maar laat 's Vaders goedheid
haar doorstralen
en door vurig bidden
kracht ontvangen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘NETWERK FLITST’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.