INLOGGEN
«»

Toch een rouwdienst bijwonen

Ik kon toch een rouwdienst bijwonen,
die ik anders pijnlijk had gemist
Immers, een gedoseerd aantal mensen
door de Overheid standvastig beslist

Gebruik maakte ik van een middel,
door moderne techniek voortgebracht
Op mijn laptop kon ik het zien en mee-
beleven, zelf nooit zo bedacht...

Op een weliswaar bescheiden beeld
kreeg ik van de sfeer voldoende mee;
de voltallige familie was daar en
natuurlijk de dominee

Gezangen, die ook ik wel kende,
ik humde hen zachtjes dan mee...
De zoons met specifieke herinneringen
deden recht aan hun vader's idee

Moeder zat als immer, stil en bescheiden
daar; hoorde en zag het zonder schreien
aan Hoe alvast de kinderen hun vader
voortijdig de hemel inprijzen deden gaan

Het deed zeker recht aan de dode, met
zulke eenvoudige middelen wel gevierd
Tevreden verliet men nadien de ruimte
De dominee had vakkundig de dienst
bestierd,

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Toch een rouwdienst bijwonen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.