INLOGGEN
«»

ELIAB

De profeet Samuel zoekt in Bethlehem
de volgende koning, door God verkoren.
Bij een boerengezin gaat licht gloren:
de oudste der acht zonen bevalt hem.

Maar hij verstaat 's Heren manende stem:
"Verworpen..." Een woord, hard voor ieders oren.
Alle Bijbellezers mogen horen:
"Tot regeerder geroepen? Strenge rem!"

Terwijl jongste broer David het land bestuurt,
vreugde en zorg kennend binnen paleispracht,
blijft vaders eerste spruit in dorpse buurt,

door de Hemel gezegend om vol kracht
landbouwwerk te leiden, dat steeds voortduurt,
zich bestendig gevend aan sterk nageslacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ELIAB’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.