INLOGGEN
«»

ONDERBROKEN DRAF

Een man te paard
rijdt over stenen in dor steppengras

hij ziet slechts de lege verte
die aanmaant tot snel voortgaan
achter de einder zoeken

de troosteloze zandwoestijn
geeft warrige gedachten
dan _ laat de ruiter
het dier een bezonnen bocht maken

traag tegen dat hoge mulle duin op
een top vol vragen

tussen verzande welvingen
bloeit een diep dal
hier vindt de rusteloze reiziger
zijn bestemming en tehuis
leeft van een kleine rivier
onder vruchtbomen waarin vogels
zingen van Gods genoeg 'lijkheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Menselijke gedachten zijn vaak vurig en wild als een hollend paard. Als die gedachten terugkeren, niet op hun schreden, maar in schuine lijn, vinden ze ruimte om zich te bezinnen en echt te vinden wat ze zoeken. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ONDERBROKEN DRAF’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.