INLOGGEN
«»

Blijf je nog sceptisch

Blijf je nog sceptisch

Hij raakte het verstotene liefdevol aan
Bleef duidelijk op zijn standpunt staan
Gaf weer helder zicht aan de blinden
Ging niet alleen om met gelijkgezinden
Voelde zich als mens niet verheven
Wilde juist naast de armen leven
Was zeker niet op het uiterlijk gericht
Voelde zich ook nergens toe verplicht
Ging de discussie echt niet uit de weg
Gaf juist op heldere manier ook uitleg
Stond ook altijd voor iedereen klaar
Wees op het altijd aanwezige gevaar
Was om het lot van de zwakken begaan
Gaf duidelijk normen en waarden aan
Hij hechtte veel waarde aan het leven
Terwijl Hij het zijne juist wilde geven
Om anderen daardoor leven te schenken
Door niet alleen aan zichzelf te denken
Geloof, hoop en liefde was zijn bestaan
Maar de liefde stond bij Hem bovenaan
Is er ooit iemand als Jezus geweest
Of ben je nog sceptisch als je dit leest
Twijfel je nog steeds aan Zijn bestaan
Terwijl Zijn naam steeds rond blijft gaan
Zelfs nu nog, na ruim tweeduizend jaar
Tot Hij terugkomt, sta je dan ook klaar?
Overeenkomstig Zijn gesproken woord
Wat we konden lezen of hebben gehoord
De keuze is geheel vrij en voor ieder mens
Maar Hij kent ieder zijn eigen gekozen wens

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Blijf je nog sceptisch’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.