INLOGGEN
«»

Kharma

De wiel van de levenscyclus
wordt in gang gezet door
een mens zijn goede en minder
goede daden. Zijn kharma bepaalt
hoe hij na zijn dood herintreden
zal; waardevol of waardeloos
of soms dierlijk in het
slechtste geval.

Gevangen in het wiel van de levenscyclus
beleeft een Hindu zijn hiernamaals
menigmaal. Kan hij slechts door
heel heilig te wezen ontsnappen
aan dit eeuwig draaiend nieuw
levensverhaal.

Een Hindu heeft recht op het Nirvana;
het eeuwig durend paradijs.
Als die de ban van het wiel heeft kunnen
breken, en mag ontsnappen voor
zijn laatste reis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kharma’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.