INLOGGEN
«»

Het Thomas evangelie

" en Jezus zei: Word voorbijgangers "

die waarheid was te ver
ik bruiste teveel
om te begrijpen

in het bed wachtte een vrouw
waarvan iedere vouw
een feestelijk ontdekken was

nu zie ik mensen die voorbijgaan
en voorbijgaan aan
de maan verstopt in haar gestalten
het zonlicht rijst en daalt
ik kijk, blijf stilstaan
ga voorbij
in stilte die mijn lippen openbreekt

en Jezus zei: "word reizigers"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Thomas evangelie’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.