Oeboentoe

Willem Bernardus Tijssen

'Oeboentoe': zei aartsbisschop
Desmond Tutu. 'Mensen zijn mensen
door andere mensen'. Een Xhosa
wijsheid die zich niet laat
begrenzen. Die de menselijke
waardigheid centraal stelt als
een dagelijkse realiteit. Om van
alle rijkdom met elkaar te willen
delen, als een bron van naastenliefde
zonder spijt.

'Oeboentoe' : spreekt aartsbisschop
Desmond Tutu van een wereldse tweedeling
die niet strookt met een eens Zuid-Afrikaanse
realiteit; om volgens 'oeboentoe' in harmonie
samen te leven, en een mens te willen zijn aan
de ander toegewijd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oeboentoe’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.