Dood hoofd

Lara de Haas

Teleurgesteld
Telkens weer
Opnieuw
Als de liefde
een doodshoofdaapje is

Tranen
Over het verlies
Van een illusie
Het doodshoofdaapje
Heeft een slechte adem

Ik kuste het dode hoofd
In de hoop
Te feniksen
En op te stijgen
Naar liefdesland

Maar een dood hoofd
Bevat geen leven
Slechts krioelen
Van wormen
In begeerte tot stand gekomen

Ik vis naar wormen
Vang niet
Slechts tranen
Over het dode hoofd
Van dit ongedierte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lara de Haas (Actief sinds: 22-06-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dood hoofd’ van Lara de Haas zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.