We zitten op bed

Zywa

Het nachtlampje is nog aan

we zitten op bed, we kijken

elkaar aan en we kijken weg


Onze woorden zijn onzeker

zo bloot

dat ze niet kunnen liegen


maar de waarheid spreken

is te moeilijk, och

we hebben elkaar al


ontdekt, tot aan de grens

van onze schaamte

niet voor het gewone


van onze lichamen

ongeduld, desinteresse

en gemakzuchtig onbenul


maar voor het ontkennen

dat we niet voldoen

aan onze idealen


Hoe kan ik dichterbij

jou in het donker laten voelen

dat het toch wel goed is met ons?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Bundel "Vrijnd"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘We zitten op bed’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.