INLOGGEN
«»

Grote verwachtingen

Het begon zo goed -
een zekere herkenning
van pijn en de belofte

van een helpende hand
een Happy Ending
van volwassenheid

en we gaven elkaar wat
ons thuis vroeger
had moeten zijn

Maar het bleef niet prive
niet alleen van ons twee
ook onze liefde

werd een burgerlijke staat
die alles concreet maakt
meer dan een daad, liefdesdaad

concreter dan begrip
voor elkaar en jij, jij!
begrijpt dat niet!

riep hij machteloos
en klein en onplooibaar
en hij trok gezichten

die woordloos vloekten
om iets van vroeger
dat hij zou willen

bewijzen, iets
waar het lot hem niet mee hielp
en waar ik op zou moeten wachten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Voor Maria Godschalk #155 --- Bundel "Vrijnd" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Grote verwachtingen’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.