INLOGGEN
«»

Begrip

Begrip, is een begrip
Die ieder anders interpreteert
Begrip, is een begrip
Die ieder anders hanteert
Begrip betekent soms
“Ik laat je vrij”
Hoewel de ander denkt
“Zij geeft niks om mij”
Begrip betekent soms
Ik cijfer me voor jou weg
Hoewel de ander denkt
Ik wil dat je jouw grenzen zeg
Begrip wordt soms niet begrepen
Zowel niet door hem als door haar
En telkens werd er een oogje toegeknepen
Zo ontstond er dag na dag
Steeds meer afstand tussen beide
Leek begrip niet meer te bestaan
De liefde aan een dun draadje zijde
Bijna was het draadje geknapt
Beide wilden niet meer samen
Waren teleurgesteld in elkaar
Waren aan het vereenzamen
Beide hadden veel verdriet
Hadden dit echt nooit gewild
En dus praatten zij en praatten
Tot hun honger werd gestild
De honger van erkenning
En het zien van elkaar
De aftand werd steeds kleiner
Begrip werd een gebaar
Een gebaar van liefde
Een gebaar van samen doen
Een gebaar van openheid
Geen gedrag meer uit fatsoen
Begrip tonen voor jezelf
Grenzen aangeven aan elkaar
Vertellen wat je bezig houd
Biedt hun nu een stevige pilaar
Hiermee kunnen ze samen verder
Won de liefde van begrip
Die verkeerd was begrepen
En zorgde voor een hele diepe dip.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Babs Boom
Actief sinds: 15-02-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Begrip’ van Babs Boom zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.