INLOGGEN
«»

De trom van de zwerver

Lieveling, blijf niet dromen
van de Madonna die ik niet wil zijn
Waarom

zet je mij hoog
in de hemel, alleen voor jou
en de kinderen, te goed

voor anderen, misschien
ook voor jou, je aarzelt
elke dag om bij mij te zijn

Liever dicht je van alles
dat je ooit zag, aan mij toe
en je verhaspelt mijn naam

op het ritme van jouw hart
de trom van een zwerver
die stiekem met me is getrouwd

Was dat de echte reden, jouw wens
om verder alles te laten
en te doen zoals het was?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Sara Lownds (Shirley Noznisky) en Bob Dylan, begin 1966 ('Sad-Eyed Lady of the Lowlands' / 'Droefogige vrouw van het laagland') // Bundel 'Blauwe plekken' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De trom van de zwerver’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.