Omstrengeld

Zywa

Het is niet meer
wat het was, vaak
ben je er niet, niet bij mij
liefste, dat is niet goed
want je houdt van mij

Jouw ranken groeien dicht op mij
tralies om mijn vrijheid, liefste
dat is niet goed voor mij
niet goed voor jou

Jij wilt wel aan mijn hand
de wereld ontdekken, trots
de prinses laten zien die jij leidt
aan jouw vaste hand, zo ver
als je durft te gaan

om te veranderen en meer
te omarmen dan je al kent
maar vaker ben je er niet
niet bij mij, niet aan mijn zij
en liefste, dat is niet goed

Zit daar niet te huilen
alsof je dood zou willen gaan
ik heb tere vleugels
die jij kwetst en kneust
liefste, dat is niet goed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

'Oh! Darling' ('Oh! Liefje', 1969, Paul McCartney) // Keltische symboliek: Gort (de Klimop), die zich sterk hecht en een boom kan wurgen; de Klimop dient zich te laten leiden door Guinevere (de fee-bruid) en de Vlinder (het symbool van het geloof in feeen) // Bundel 'Lilith's Krachten' #91

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Omstrengeld’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.