INLOGGEN
«»

Des Heren Almacht en Genade !

Psalm 147. Looft de Heer !

Des Heren Almacht en Genade !

Looft nu onze God met mooie psalmgezangen,
door een lieflijk lied Zijn Zegen te ontvangen.
De Heer bouwt Zijn Groot Jeruzalem ,
verzamelt Zijn verdrevenen met klem.

Hij geneest eveneens het gebroken hart ,
verbindt hun wonden, neemt weg, ook al hun smart.
Hij bepaalt in het zwerk de sterrentallen,
Hij roept ze bij hun naam, Hij kent ze allen.

Groot en Enorm in kracht zijn ook Zijn Werken,
niets kan toch ooit Zijn Groot verstand beperken.
De bescheidden mensen , Hij houdt ze zeker staande,
tot de aarde toe, vernedert Hij de verwaande.

Zingt de Heer nu een vrolijk loflied toe,
bij harp en citer zingend, nooit levensmoe.
Hij die de hemelen bedekt met wolken,
regen bereidt voor de aarde, haar volken.

Die op de bergen grassen doet bloeien,
waar het vee van kan eten en groeien.
Jonge raven, als die roepen, ontvangen,
en danken Hem door te loven met zangen.

Hij heeft geen schik in de krachten van het paard,
nog in de benen des mans, het heeft geen waard'.
Wel is Hij blij met allen die Hem vrezen,#
die op Hem hopen, die worden genezen.

Jeruzalem, Jeruzalem, looft God,
Sions stad looft Hem naar Zijn Groot Gebod.
Hij maakt de grendels van uw poorten sterk,
zegent uw kinderen, ieder heeft werk!

Hij geeft waar u ook maar woont, altijd vrede,
verzadigt u, geeft anderen iets mede.
Zijn Woord loopt snel, een bevel op aarde,
geeft sneeuw als wol die het gewas bewaarde.

Hij strooit de rijp als as en ijs als stukken,
wie kan de kou weerstaan met al zijn nukken.
Hij zendt Zijn Woord en doet ijs en sneeuw weer smelten,
de winden waaien, de wateren op stelten!

Hij maakte Jacob al Zijn Woorden bekend,
gaf Israël wetten voor het volk bestemd.
Alles wat Hij verordent dat staat vast,
geen ander volk dat bij die wetten past.

Deze verordeningen kennen zij niet,
maar Hij geeft Israël Zijn Zegen om niet !

Halleluja Israëls God !

# Vrezen = Eerbied betonen.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Des Heren Almacht en Genade !’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.