INLOGGEN
«»

Loflied op Gods Grootheid en Goedheid.

Psalm 145. Van David. Een loflied !

Loflied op Gods Grootheid en Goedheid.

Ik zal U verhogen, mijn Koning en God,
U blijf ik prijzen, mijn mond nooit meer op slot.
Elke dag opnieuw zal ik U loven,
zingen, in Uw Goddelijke Hoven.

Ondoorgrondelijk is Uw Grootheid Heer,
geslacht na geslacht roemen U steeds weer.
Zo zullen zij van Uw werken gewagen,
Uw daden vertellen, die er naar vragen.

Ik zal van de Luister Uwer Majesteit,
gewagen met mijn dank aan Uw Heerlijkheid.
Uw machtige daden zijn Groot, Wondergroot,
men spreekt van Uw macht over leven en dood.

Uw Goedheid Heer, is velen bekend,
men jubelt luid, voor Uw Grootheid bestemd.
De Heer is Barmhartig en genadig,
heeft geduld, geeft Zijn Liefde gestadig.

God is goed voor alles, in wat Hij Schiep,
Zijn Grote Trouw is liefdevol en diep.
Zo zullen Uw Werken Heer, U loven,
kinderen prijzen U in Uw Hoven.

Zij spreken van het Koningschap met ere,
Uw Almogendheid zullen zij vereren.
U maakt het de mensen alom bekend,
Uw Grootsheid en Scheppingswerk tot het end.

Uw Koninkrijk staat vast, is voor Eeuwig,
Uw Heerschappij is altijd en stevig.
Hij toch, ondersteunt allen die vallen,
het kromme maakt Hij recht voor hen allen.

Alle mensenogen wachten op U,
U geeft hen spijze en overvloed nu.
Uw Hand is open om te laven wat leeft,
dank zij Uw Welbehagen die U ons geeft.

U opent Uw Hand en het leven verzadigt,
door Uw Grote Trouw zijn wij zeer begenadigd.
De Heer is rechtvaardig in al wat Hij doet,
getrouwheid in alles, wat Hij maakt, is goed.

De Heer is nabij voor allen die Hem roepen,
Hij is er voor allen, Hij denkt niet in - groepen -.
Zo vervult Hij de wens, van wie Hem vreest,#
Hij hoort hun geroep, bevrijdt en geneest.

Hij bewaart te allen tijd die in Hem geloven,
verdelgt anarchisten die zonder trouw gaan roven.
Mijn tong zal nu van de lof des Heren weten,
en alles wat leeft zal Zijn Naam Heilig heten.

Glorie voor God tot in alle eeuwigheden!

# = Hoogacht.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Loflied op Gods Grootheid en Goedheid.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.