INLOGGEN
«»

Gebed om bescherming tegen de bozen.

Psalm 140. Van David ! Gebed om bescherming tegen de bozen.

Red mij o Heer van deze boze mensen,
zij beramen moord en doodslag in hun wensen,
Bewaar mij toch voor mannen van het geweld.
zij gaan zó erg tekeer, tot ik ben geveld.

Hun tongen zijn gespleten als die van slangen,
behoed mij Heer voor het negatief verlangen,
Addervergif onder hun lippen is het doel.
red mij met Uw sterke Hand uit het strijdgewoel.

Zij willen met geweld mijn voeten tillen,
zij zijn al klaar om levend mij te villen,
Hovaardigen staan al klaar met strik en koord.
en slapen niet voor ze mij hebben vermoordt.

Ik zeg tot de Heer:"U bent mijne God ,
verlos mij van de vijand, gedenk mijn lot,
Luister toch naar mijn luide smeekgebeden.
bescherm in de strijd, mijn hoofd alsmede.

Heer, willig de begeerten van goddeloos niet in,
verlos mij van de vijand, geef mij weer nieuwe zin.
Doe zijn aanslag maar missen wanneer hij zich verheft.
U zult ten dode treffen voordat zij het beseft.

Laat gloeiende kolen op hen nederdalen,
zodat ze niet opstaan om nieuw vuil te halen,
Doe hen vallen in diepe kuilen van vuur.
voor de kwaadspreker slaat nu het laatste uur.

Dat het onheil de mannen van dit geweld zal vangen,
zodat de armen weer kunnen zingen, hun gezangen.
De Heer heeft het lot van de ellendige beslecht.
Hij heeft daarbij alle mannen van het geweld berecht.

Waarlijk de rechtvaardigen zullen daarom Uw Naam prijzen,
de oprechten zullen rustig wonen en op U wijzen!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gebed om bescherming tegen de bozen.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.