INLOGGEN
«»

Gods alwetendheid een troost voor Zijn Kinderen!

Psalm 139.Van David. Gods alwetendheid een troost voor Zijn Kinderen!

U doorgrondt mij Heer ook het zitten en het staan,
U kent mijn gedachten, mijn liggen of het gaan!
Met mijn wegen bent U vertrouwd en gewend,
een woord of gedachte, U Luistert attent!

U bent steeds achter mij en ook van voren,
met Uw bescherming loop ik nooit verloren!
Heer, oh mijn God, ik kan het niet bevroeden!
Uw Veilige Hand is daar, om mij te hoeden.

Waarheen zou ik moeten vluchten voor Uw Geest,
waar ik ook heen ga of sta, U bent er steeds!
Vlieg ik naar de zon, en ga ik wonen aan de zee,
U bent overal en gaat altijd weer met mij mee!

De nacht wordt nu door Uw Woord tot een dag gemaakt,
door Uw Hand is duisternis tot het licht geraakt!
Zelfs duisternis, die kan mij niet verbergen,
Uw Licht verlaten, zou mijn leven derven!

U kent mij Heer, U vormde mij zo in het geheel,
in moeders buik, ontwikkelde ik als een juweel!
Hoe moeilijk ook, het pril begin van het leven,
ik word door U, wel zeer Wonderbaar omgeven!

Mijn eeuwige ziel die weet dat zeker wel,
door Uw Hand geschapen, ben ik nu in tel!
Mijn lichaam dat in het donker is ontstaan,
U bent erbij, niets is aan Uw oog ontgaan!

Zeer kostbaar Heer, zijn mij Uw gedachten,
mijn Majesteit, wat Groot zijn al Uw Krachten!
Niet te tellen; en zou ik dat wel willen,
dan zou het zand der zee, ze overtillen!

Ontwaak ik uit diepe slaap, mijn oog nog dicht,
ook dan beschermt U mij al, met Hemels Licht!
Ben ik dan op weg met al zijn gevaren,
steeds is het Uw Hand weer, die wil bewaren!

Mijn God, brengt U toch de anarchisten om,
mannen van bloed en dood, zij spreken zeer dom!
Stiekem en arglistig zijn hun woorden, Heer,
zij trappen altijd Uw Warme Liefde neer!

Ik zal de leugenaars haten en schuwen,
die U verachten, zal ik van mij duwen!
Zij zijn mijn vijand en ook die van mijn God,
hun onwaarachtigheid maakt Hem niet tot spot!

Doorzoek toch mijn leven Heer, en toets mijn hart,
zie ook in mijn gedachten, dat het mij smart!
Als ik soms een weg bewandel die niet deugt,
breng mij dan terug, in Uw Zalige Vreugd!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gods alwetendheid een troost voor Zijn Kinderen!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.