INLOGGEN
«»

God alleen alle eer !

Psalm 135 God alleen alle eer !

Halleluja. Looft de Naam des Heren,
looft alle U knechten, wilt Hem eren.
Gezegenden die staan in de voorhoven,
van Gods Heilig Huis, om Hem daar te loven.

Prijst daarom de Heer, want Hij is zeer goed,
psalmzingt Zijn Naam die geeft in overvloed !
Hij koos Jacob als Zijn allereerste keuze,
Israël tot eigendom, het werd een leuze !

Ja, ik weet dat God Groot is die ik vereer,
ook de goden buigen zich voor Hem terneer.
De Heer die doet al wat Hem behaagt,
geeft alom Zijn zegen die het Hem vraagt.

Hij bestuurt de zeeën en de wateren,
dampen stijgen hoog, uit diepe aderen.
Hij maakt bliksemen bij een forse bui regen,
opent een Schatkamer, maakt de wind tot zegen !

Hij sloeg de eerstgeborenen, in Egypteland,
ook de dieren stierven, door Zijn Woorden overmand.
Tekenen en wonderen kwamen toen tot leven,
door de handen van Mozes, Zijn Krachten te geven.

Het was een teken tegen faro en zijn knechten,
Gods overwinning ging het daar zeker beslechtten.
Hij was het die diverse koningen onttroonde.
Hij zorgde dat Israël het land daar bewoonde.

Hij gaf er de landen van Sichon en Og,
Israël ten erfdeel, want God overmocht.
O Heer Uw Naam is tot in der Eeuwigheid,
van geslacht tot geslacht wordt daarop gepleit.

Hij doet Zijn volk recht dat heeft Hij hen beloofd,
over Zijn knechten ontfermd Hij zich per hoofd.
Dat is onze God, dat zijn Zijn Grote Werken,
daarmee wil hij al zijn kinderen versterken !

Der heidenen afgod van zilver en goud,
bezorgen armoede en vroegtijdig oud.
Zij hebben ogen en oren van steen,
zij spreken tot hen, er luistert geen een.

Wie hen maakten, van goud en zuiver gesteente,
zullen worden als zij, alleen maar gebeente.
U echter huis Israëls, prijst Uw Heer,
ga tot Zijn Poorten om Hem te vereren.

Huis van Aäron en Levi te saam,
Prijst onze God en Heer, Zijn Grote Naam !
Hij die Jeruzalem in Handen heeft,
zorgt dat de mens in eerbied voor Hem leeft!

Geprezen zij God op Zijn Heilige Troon'
dat de Zegen uit Sion steeds in u woon!
Halleluja voor Hem in Jeruzalem,
Hij staat er al voor klaar, voor Zijn Bethlehem!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘God alleen alle eer !’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.