Sion, door de Heer verkoren !

Joop Gilhuis

Psalm 132.Van David. Bedevaartslied.

Sion, door de Heer verkoren !

Ja, David heeft toen aan de Heer gezworen,
(een grote man, door God zelf uitverkoren.)
" Ik zal voor U, O Grote God en Heer,
een Tempel bouwen, waar we U gaan eren.

Ik zal dus niet of weinig slapen gaan,
voordat deze Gods Tempel er zal staan.
Ik maak voor U mijn God, hier in het midden,
een Huis, waar wij U loven en aanbidden.

Wij hebben van Haar~ gehoord in Efrata,
en gaan ter Tempel dan, Halleluja.
In de velden van Jaär zagen wij Haar~,
laat ons dan gaan bidden voor het altaar.

Laat ons mogen buigen aan Uw voeten,
onze blijdschap is een Heilig -Moeten-.
U en de Arke van Uw Sterke Werken,
daar mogen Priesters het geloof versterken.

Door Uw gunstgenoten geheel voorbereidt,
kleden Uw priesters, zich met gerechtigheid.
U wendt Uw Blik, niet af van Uwe knecht,
U heeft David gezworen, zeer terecht.

Uw zoon~~ zal dan regeren met zijn Kroon,
en daar de Tempel bouwen voor Gods Troon.
Als zijn kinderen ook op Mij vertrouwen,
dan mogen zij het koningschap behouden.

De Heer heeft Zijn Sion steeds verkoren,
daar wil Hij zijn, met Zijn Engelen - koren.
"Ik heb met groot verlangen steeds begeert,
dat Mijn Geliefde Volk, verblijdt weerkeert.

Ik zal Mijn volk dan met Brood beladen,
priesters zullen dansen op de paden.
Ik zal aan David geven, mijn Gezalfde kind,
een hoorn van overvloed, omdat hij Mij bemint!

De vijand jaag Ikzelf over de klinken,
op David zijn hoofd zal zijn Kroon steeds blinken.
Voor Mijn gezalfde, ben Ik steeds Het Licht,
zijn vijanden worden door Mij ontwricht.

Je mag nu het Tempelplan gaan beschrijven,
Salomo, zal het bouwen en bedrijven."

O Grote God en Heer, Immanuël,[J]
wat een prachtige Psalm, ik dank U wel.[J]

~Haar = Tempel.
~~Zoon = Salomo.
[J]=Joop Gilhuis

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sion, door de Heer verkoren !’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.