INLOGGEN
«»

Bede om ontferming!

Psalm 123. Bedevaartslied.

Bede om ontferming!

Ik sla mijn oog op tot U die Hoog Troont,
die daar met God, de Vader samen woont.
Van daar ziet U in Liefde op ons neer,
en schenkt Uw Zegeningen keer op keer.

Dit geeft ons vaste moed om heen te gaan,
om onze spotters heftig te verslaan.
Want door hun felle haat en laster, dol,
is onze ziel verzadigd, overvol.

Zo ogen kijken naar de hand des *Heren*,
zo kijken wij naar God die wij Vereren.
Hij schenkt ons Ontferming en Bevrijding,
door juist te bidden onder Zijn Leiding.

Bewerkt door Joop Gilhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bede om ontferming!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.